[wandering] go west tour’16 – Dog’s Bay Beach – 23.08.2016

dogsbazmapÉrkezés és lecuccolás után még volt pár óra és ez elegendő volt az első célállomás felderítésére. Ez a Mrs Y. által ajánlott Dog’s Bay Beach, ami egy fehér homokos tengeröböl, pontosabban óceánöböl kb 10 km-re. És itt rögötön sikerült is az előzőekben említettnél még szűkebb utakkal találkozni. A másik autó melletti elhaladás egyben közösségi élmény is, mert ablakok letekreve és kihajolva figyeli mindkét sofőr a két autó közti pár cm-es távolságot és az út szélét, hogy meddig lehet lehúzódni anélkül, hogy az autó leugrana az út melletti, gazzal benőtt esetleges árokba. Közben meg lehet beszélni az időjárást. De mindenki kedves, mosolygós, tudják, hogy ez itt így megy. Nem ideges autósoknak való vidék.

dogsbayroad

Maga a Dog’s Bay Beach a legjobb ír strandok/tengerpartok egyike. Egy szabályos lópatkó formájú, kb 1.5 km-es partszakasz. Melynek egyik fő jellegzetessége a hófehér, finom szemcséjű és mély homok. Ami nagyjából pont olyan, mint bármelyik trópusi tengerparté. Ott ez nem ritkaság. Itt, Írországban, azért igen.

A víz kellemesen meleg (itt azért ne trópusi vízhőmérsékletre készüljünk, de egy baráti 16 fok megvolt, ami – érdekesség – picivel melegebb, mint a sokkal kisebb és védettebb ír tengeré), sekély és tökletesen tiszta. A homok meleg, a szél finoman lengedez, pár kósza felhő úszik az égen és a kb 30 autónyi nyaraló békésen és egymástól kellően távol elfér egymástól. Az ember csak kifekszik a homokba és élvezi, ahogy telik az idő.

A patkón kívül, a homokív lankás buckákba megy át majd a domb másik oldalán zöld füves legelők vannak. Melyek egy jelentős része el van zárva (érthető okokból) a strandolóktól. Ami jó a szépen megtermett szarvasmarháknak is és jó a túristáknak is.

Pár óra szieszta után egy gyors vacsora a szállástól 800 m-re levő roadhouseban és el is telt az első nap.

Flickr album a képre kattintva:flickerlogo